Platoon DJs har förgyllt fester sedan 1988

Platoon DJs är Tekniska Högskolans Studentkårs (THS) discjockeynämd. Då vi är en ideell förening kan vi erbjuda de mest prisvärda alternativen. Vi spelar på alla typer av fester och evenemang: studentfester, privatfester, bröllopsfester, företagsfester, nattklubbar och konferanser. Platoon DJs medlemmar har två saker gemensamt: intensiv passion för musik och studier vid Kungliga Tekniska Högskolan (KTH) i Stockholm.

Vi spelar överallt

Vi spelar på flera av de största studentfesterna i Stockholm, samt på ett stort antal mindre fester, allt från studentskivor och "gasquer" till vårbalar och nobelfesten! Ett av våra främsta uppdrag är även som resident-DJs på festerna i vårt kårhus Nymble, vilket ger bra träning och spelvana för våra nya medlemmar. På de största festerna hos kåren brukar det vara mellan 1800 och 2300 gäster. Men det är inte bara på studentfester du kan höra oss. Under åren har vi spelat på ställen som Bonden, Holger Bar, Sturecompagniet, Berns, Riche, Hannas, Tranan, m.fl. Vi spelar även på privatfester (såsom födelsedagsfester, disputationsfester, bröllop, m.m) och på företagsfester. Till exempel har vi spelat åt Ericsson, Sveriges Radio, McKinsey och Regeringskansliet.


Kö till Nymble

Våra medlemmar

I Platoon DJs har vi tre olika typer av medlemmar, nämligen Prospects, Members och Oldies. Varje år tar vi in nya medlemmar, så kallade Prospects. Under cirka ett års tid får de nya lärjungarna lära sig konsten att DJ:a, både på egen hand och med hjälp av äldre medlemmar. När sedan en Prospect är redo så kommer denne genomgå ett praktiskt DJ-prov, en så kallad uppspelning. Om Prospecten klarar detta blir denne fullvärdig medlem, så kallad Member och har då rätt att ta betalda spelningar på egen hand, så som bröllop, födelsedagsfester, konferenser med mera. Sedan kommer det för alla en tid då man kanske har något annat spännande som intresserar än, eller så kanske man gått klart på KTH och inte har tid att DJ:a längre. Då blir man gamling i föreningen, så kallad Oldie. Våra gamla medlemmar är dock med på många av våra aktiviteter och det är heller inte ovanligt att de fortsätter med DJ:andet på annat håll, till exempel ute i Stockholms klubbliv. Mer information om våra aktiva Members går att hitta här.


Platoon DJs

Platoon DJs 2016 efter arbete på Tentapub